Traductor

jueves, 4 de febrero de 2016

Primer Fòrum Metropolità d'Educació per la Sostenibilitat!



Els alumnes del comitè d'Agenda 21 de l'ESO van anar el 26 de Novembre de 2015 al primer fòrum metropolità per la sostenibilitat en alumnes, professor i altres institucions, ens van reunir amb la intenció de conscienciar-nos sobre els problemes que la nostra societat està patint per culpa dels nostres propis actes: la contaminació, el canvi climàtic...

Ens vam dirigir a la seu de la AMB situada a la zona franca al polígon de Canzal, on ens van donar l'itinerari per tota la conferència.

El meeting va començar a les 9:30h, on el Sr. Joan Pinyol, director del Medi Ambient de l'AMB, i la Sra. Isabel Doñate, directora de Serveis Ambientals de l'AMB van donar una petita introducció dels temes.

Seguidament la Sra. Anna Romero Càlix, cap de secció de Sostenibilitat i Educació va explicar les diferents parts en la que es dividiria el dia.


A les 10h el Dr. Miquel Àngel Prats, director dels Estudis del Grau d'Educació Infantil sobre la FPCEE Blanquerna - URL, va fer una ponència sobre la responsabilització d'educació a les aules, expressant el seu punt de vista sobre el rendiment acadèmic i la seva millora (temps = creativitat)

A continuació el Dr. Javier Martín Vide, catedràtic de la Geografia Física de la Universitat de Barcelona, llicenciat en Ciències Matemàtiques i Doctor en Geografia i Història, coordinador del Grup d'Experts en Canvi Climàtic a Catalunya, va fer la seva ponència explicant els efectes del canvi climàtic, el propi canvi i les conseqüències futures i les possibles solucions.

Assistents a la jornada

Una cosa que ens va cridar bastant l'atenció va ser després al torn de preguntes, quan es va exposar:
"Si el Dr. Miquel Prats diu que el temps es creativitat i el Dr Javier Martín diu que s'ha d'actuar ràpid, com es podrà assolir un acord?"

A les 11,30h vam marxar a esmorzar i a les 12h vam marxar a fer les activitats de l'alumnat, que consistien en exposar els cartells que cada escola havia fet explicant com reduíem en contra del canvi climàtic al nostre centre.


Seguidament vam baixar a fer la foto de grup, després vam fer uns tallers amb materials reciclats, per tal de reutilitzar-los en moneders, estoigs i penjolls en forma de bicicleta.


Per últim vam exposar a tots els participants les maneres per contribuir a reduir aquest canvi, després de dinar ens vam acomiadar i vam sortir conscienciats del que actualment està passant: canvi climàtic, un canvi que afecta a tothom.


Vídeo del Fòrum

INTRODUCCIÓ:


PONÈNCIES DEL FÒRUM METROPOLITÀ