Traductor

viernes, 27 de octubre de 2017

COLLITA I ADOBAMENT DE LES OLIVES DEL NOSTRE HORT



Fa uns dies vam recollir les olives de l’olivera que tenim al pati i de l'olivera  que tenim al barranc mediterrani, seguidament després de recollir-les havíem de preparar-les per que tinguin un gust menys amarg, ja que les olives sense tractament tenen un gust  entre amarg i àcid. Així que ens disposàvem a seguir els passos corresponents:

Recollim les olives: Primer de tot s’han de recollir les olives, el mètode a seguir consisteix en sacsejar l’arbre per que seguidament les olives caiguin i recollir-les. Les que no quèiem les recollíem pujant a l’olivera.

Recollida de les olives

Obrim les olives: amb un martell agafem una oliva i posant-la sobre un tros de fusta , comencem a fer-li cops amb un petit martell o un pal de forma que quan les submergim a l’aigua el sabor a amarg de dins de l’oliva s’envagi ( Tot això ho hem fet amb la protecció adequada per no tacar-nos amb l’oli).

Aixafen les olives



























Les submergim en aigua durant 2 setmanes: omplim una garrafa d’aigua i hi dipositem les olives. Durant el procés l’aigua s’anava tornant d’un color verdós tirant cap a lila.

Renovació de les olives.

Hi posem plantes aromàtiques: al cap de dues setmanes dipositem diferents plantes aromàtiques i altres plantes que li donen sabor com per exemple pell de taronja, farigola, sajolida, romaní, alls, fonoll, mitja llimona espremuda i sal.

Aromàtiques del nostre hort per adobar les olives.

Recol·lecció i tast: Per últim tocar agafa les olives i provar-les per comprovar si la nostra feina ha estat profitosa.


El Rafa (encarregat de manteniment de la nostre escola ja jubilat)
ens va explicar com s'adobaven les olives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario