Traductor

miércoles, 23 de noviembre de 2016

BASSA

  A la parròquia de l’Escola Mare de Déu del Coll fa molts anys que tenim una zona amb aigua desaprofitada al recinte interior. És una zona amb jardí que al mig té una petita bassa. 

  Aquest curs 2015-2016 hem decidit aprofitar-la posant 4 plantes aquàtiques de dues espècies diferents: el llanté aquàtic (Alisma plantago) i herba cipresillo (Carex riparia), que han estat subministrades per E+S. També hem posat tortugues de l’espècie al·lòctona Trachemys scripta (portades pels alumnes del nostre centre escolar). Hem fet la pertinent reflexió sobre la negativitat que té introduir espècies al·lòctones al nostre ecosistema.

  L’objectiu didàctic era augmentar al màxim la biodiversitat de la bassa per utilitzar-la dintre del nostre currículum acadèmic quan parlem d’ecosistemes i cadenes i xarxes tròfiques.

  Hem vist que a vegades se les mengen quan cauen per culpa del vent o de les pròpies tortugues. Tot i així han aconseguit sobreviure la majoria de plantes aquàtiques. La solució per evitar la depredació per part de les tortugues, ha estat col·locar-les a les parets de la bassa a sobre d’unes columnes fetes amb maons.


Lluís Tarés, 4t d'ESO.

   A les fotografies següents podem observar com ens ha quedat tot plegat el nostre nou ecosistema:

·        
Llanté aquàtic (Alisma plantago). 
Tortuga de Florida(Trachemys scripta).
Carex riparia en primer terme i Alisma plantago en segon terme i a la foto de sota.





Foto panoràmica de l'ecosistema bassa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario