Traductor

jueves, 17 de noviembre de 2016

DE L'HORT A LA TAULA

  Els alumnes de 3r d’ESO han recollit fruits de temporada que van plantar a l’hort de l’escola durant la tardor (faves, alls, cebes, bledes, pèssols i enciams) i a la primavera (tomàquets, pebrots i cogombres). Durant aquests nou mesos escolars, els alumnes han tingut cura de tot el procés de desenvolupament de les espècies abans detallades. Una vegada recollides, els alumnes van agafar-les i les van cuinar de diferents formes tal i com mostren les imatges.



Bledes (del nostre hort) amb patates bullides.


Amanida amb enciams i tomàquets del nostre hort.

Remenat de pernil, ous i faves del nostre hort.

Truita francesa d'alls tendres (de l'hort).

  Amb aquesta iniciativa volem aconseguir tres objectius:
  • Primer, veure i observar el cicle de les espècies vegetals comestibles del nostre territori.
  • Segon, promoure el consum d'hortalisses conreades al nostre pati i que formen part de la saludable dieta mediterrània.
  • Tercer, conscienciar a la gent d'afavorir la compra de productes de proximitat (conreats al nostre territori), per disminuir la petjada ecològica, és a dir, les emissions de CO2 quan importem productes d'altres continents i així mantenir més net el nostre planeta.

  Convé afegir que darreres notícies informen de l'augment de l'obesitat infantil, justament per no seguir aquest tipus de dieta. És important tenir una bona alimentació i des de l'escola intentem fomentar-ho amb aquestes activitats lúdico-pedagògiques.


  A les darreres estadístiques sobre longevitat de la població  al món, el nostre país ocupa la segona posició gràcies precisament a les bondats del consum d'aquests productes. 


Comissió E+S.

No hay comentarios:

Publicar un comentario