Els alumnes de 3r d’ESO han recollit fruits de
temporada que van plantar a l’hort de l’escola durant la tardor (faves, alls,
cebes, bledes, pèssols i enciams) i a la primavera (tomàquets, pebrots i cogombres). Durant
aquests nou mesos escolars, els alumnes han tingut cura de tot el procés de desenvolupament
de les espècies abans detallades. Una vegada recollides, els alumnes van
agafar-les i les van cuinar de diferents formes tal i com mostren les imatges.
|
Bledes (del nostre hort) amb patates bullides. |
|
Amanida amb enciams i tomàquets del nostre hort. |
|
Remenat de pernil, ous i faves del nostre hort. |
|
Truita francesa d'alls tendres (de l'hort). |
Amb aquesta
iniciativa volem aconseguir tres objectius:
- Primer, veure i observar el cicle de les
espècies vegetals comestibles del nostre territori.
- Segon, promoure el consum d'hortalisses
conreades al nostre pati i que formen part de la saludable dieta mediterrània.
- Tercer, conscienciar a la gent d'afavorir la
compra de productes de proximitat (conreats al nostre territori), per disminuir
la petjada ecològica, és a dir, les emissions de CO2 quan importem
productes d'altres continents i així mantenir més net el nostre planeta.
Convé afegir que darreres notícies informen de
l'augment de l'obesitat infantil, justament per no seguir aquest tipus de
dieta. És important tenir una bona alimentació i des de l'escola intentem fomentar-ho amb aquestes activitats lúdico-pedagògiques.
A les darreres estadístiques sobre longevitat
de la població al món, el nostre país
ocupa la segona posició gràcies precisament a les bondats del consum d'aquests
productes.
Comissió E+S.
No hay comentarios:
Publicar un comentario